Održan 6. naučni skup EKONBIZ

Tema ovogodišnjeg naučnog skupa bila je: „SAVREMENO POSLOVANјE U FUNKCIJI RAZVOJA NACIONALNE EKONOMIJE“.
Program ovogodišnjeg naučnog skupa započeo je 21.06.2018. godine u hotelu “Sankt Peterburg”, u Etno Selu „STANIŠIĆI“ Bijelјina gdje je održana sjednica Programskog odbora i zajednička večera za sve učesnike skupa i goste.
22.06.2018. godine na Fakultetu poslovne ekonomije Bijelјina, u zgradi Centra za visoko obrazovanje program ovogodišnjeg naučnog skupa je otpočeo uvodnim riječima dekana i gostiju, nakon čega su uslijedili plenarna sekcija i koktel, a zatim je rad nastavlјen po sekcijama.
Ovogodišnjem intternacionalnom naučnom skupu, koji je organizovan u dva dana, a čiji su organizatori bili Fakultet poslovne ekonomije Bijelјina i Ekonomski fakzultet Niš, prisustvovali su mnogobrojni učesnici i gosti iz zemlјe i inostranstva, predstavnik gradske uprave Grada Bijelјina, predstavnici akademske zajednice ekonomskih i drugih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Banja Luci, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, i drugih, učesnici i gosti iz BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije i šire, predstavnici realnog sektora, uspješni privrednici, lјudi iz prakse, sa kojima Fakultet ima izuzetnu poslovno-tehničku saradnju, te predstavnici akademskog osoblјa i zaposleni Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina.
Prilikom obraćanja prisutnima, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina, prof. dr Miladin Jovičić se najprije zahvalio svima koji su došli da svojim radom i prisustvom uveličaju ovaj događaj. Rekao je da Fakultet već šestu godinu organizuje naučni skup, te je sa posebnim zadovolјstvom istakao slјedeće: „U proteklih šest godina koliko postoji ovaj naučni skup, do sada je kroz njega prošlo ukupno 750 učesnika i 415 radova. Cilј naučnog skupa je da dođemo do naučnih spoznaja i istina koje mogu poslužiti onima koji kreiraju ekonomsku politiku i donose odluke, da one budu što kvalitetnije. Zbog toga ćemo i zaklјučke sa ove naučne konferencije prosljediti Vladi RS u nadi da će biti dobra osnova u procesu donošenja odluka.“ Prisutnima su se svojim govorima obratili i sekretar za privredu Grada Bijelјina, dekanica Ekonomskog fakulteta Niš, prof. dr Jadranka Đurović Todorović, predstavnik Ekonomskog Fakulteta u Beogradu, profesor Aleksandar Živković, dr Kiril Postolov profesor Ekonomskog fakulteta Skoplјe, Univerziteta „Sv. Kirilo i Metodije“ u Skoplјu, direktorica Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sremska Mitrovica, dr Gordana Mijailović, te predsjednik područne privredne komore Bijelјina, gospodin Anto Gajić.
Radove na plenarnoj sekciji su izlagali: dr Kiril Postolov profesor Ekonomskog fakulteta Skoplјe, Univerziteta „Sv. Kirilo i Metodije“ u Skoplјu, dr Sreten Ćuzović, profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu, Univerziteta u Nišu, dr Jelena Kočović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Univerziteta u Beogradu i dr Duško Šnjegota, profesor Ekonomskog fakulteta u Banja Luci, Univerziteta u Banja Luci.
v Za 6. Internacionalni naučni skup „EKONBIZ 2018“ prijavlјeno je 57 naučnih radova sa 107 učesnika.
Ovaj izuzetno posjećen događaj koji je doprinjeo novim poznanstvima, sticanju novih znanja, razvoju novih kreativnih ideja i razmjeni iskustava bio je i medijski propraćen.